Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koccints holnap is! Bemutatkozik a Vákuum borzáró és Antiox borzáró Avagy hogyan tárold a bontott bort otthon?

ShopRenter
2019. 11. 11. 11:00:07
Koccints holnap is! Bemutatkozik a Vákuum borzáró és Antiox borzáró Avagy hogyan tárold a bontott bort otthon?
Csábít a palack. Húz, vonz, mindenképpen neked akarja adni magát. Kiváló bor, magas minőség. Te azonban egyedül vagy otthon, és mint borbarát, csak ízlelgetni szeretnéd – semmiképp nem tervezted bögréből, húzóra meginni az egészet. Pontosan tudod, hogy ha megbontod és visszakalapálod a dugót, akkor holnap már csak árnyéka lesz önmagának a nemes nedű. Így aztán visszateszed a polcra és sóhajtasz: talán majd, ha jön valaki vendégségbe.

A bontott bor átka

Persze te is imádod a jó bort. Legyen az finom portugieser vagy sárgamuskotály esetleg zöld veltelini. Elolvasod a teszteket, elmész a bortkóstolóra, megveszed és dédelgetve tárolod otthon a megfelelő módon és hőmérsékleten. Ugye így van? És miért teszed mindezt, ha csak az első néhány pohárral élvezed azt az élményt, amit gonddal választott italod nyújthat?

A legtöbb borkedvelő tudja, hogy a bor a levegő hatására oxidálódik, ecetessé válik. Ha hosszabb ideig parkol a hűtőszekrényben, elillan az ízélmény, amibe beleszerettél a kóstolón, vagy amit ígértek a szaklapok.

Biztosan jártál már így. A bontott bor kódolt csalódás.

Vannak persze házilagos megoldások, de ezekkel kár próbálkozni: nem tudod újra légmentesen lezárni a palackot, vagy ha igen, mindenképpen szabadalmaztasd az ötletet! Inkább nézd meg, hogy csinálják azok, akiknek a bor az életük.

Tanulj a profiktól!

Ha tökéletesen akarsz ablakot pucolni: nézd meg, hogy csinálja ezt egy takarító cég. Ha tökéletes sült kacsát akarsz sütni, kérdezd meg kedvenc éttermed séfjét az omlós sült titkáról. Ha pedig tárolni szeretnéd a bontott bort, nézd meg, hogy csinálják ezt a borászok!

Kedvenc borodat abban az állapotában fogják palackozni, amikor a legtökéletesebb. Ekkor már nincs szüksége levegőre, ezért nagyon figyelnek arra, hogy a palack légmentes legyen.

Ezt egyrészt a palackozás során érik el – és ezért esküszik sok borász a hagyományok ellenére is a műanyag dugóra, vagy a csavaros palackra – másrészt aktív szén technológiával. Ez utóbbi anyag felhasználásával az esetleges íz és színhibákat javítják és használják a különböző italok (bor, pezsgő, pálinka) minőségének megőrzésére vagy javítására is.

Ha ők ennyire vigyáznak a bor minőségére, te se tegyél másként, amikor otthon vissza szeretnéd zárni a bontott palackot!

Felejtsd el a dugót!

Szóval itt az idő, hogy eltedd a kést és a parafát, szükségtelen visszafaragnod az eredeti dugót! Két olyan eszközt ajánlunk neked, amivel tökéletesen légmentesen zárhatod le a boraidat!

A Pulltex-Vákuumborzár segítségével kiszívhatod a bontott palackból a levegőt és visszazárhatod az ellenállhatatlan zamatokat, amíg újra kedved támad egy pohárkára.

Az Antiox Borzár pedig a fentebb említett aktív szén technológiát használja a bor zamatainak megőrzésére – ráadásul a dátumot is beállíthatod rajta, hogy semmiképpen se szaladj ki az időből. Pont, mint a profik.

Hogy melyik a jobb? Olyan ez, mint a száraz vörös, meg az édes fehér: mindegyiket érdemes kipróbálni. Bármennyit megadnál érte? Jó hírünk van, 4400 forint elég lesz.

Két olyan termék ez, amivel megtarthatod a minőséget és betarthatod a mértéket is! Kattints a termék nevére és rendeld meg a Pulltex-Vákuumborzárat vagy az Antiox Borzárat. Esetleg mindkettőt.

Ezután nincs más dolgod, mint koccintani az egészségünkre – holnap is!

Tartalomhoz tartozó címkék: borzáró borzár vákuum AntiOx